Facebook
ΑΣΤΕΓΟΙ ΛΥΤΑΙ - 12ο ΚΥΝΗΓΙ ΚΡΥΜΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ

ΑΣΤΕΓΟΙ ΛΥΤΑΙ - 12ο ΚΥΝΗΓΙ ΚΡΥΜΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΑ ΣΠΟΤ


ΑΣΤΕΓΟΙ ΛΥΤΑΙ - 12ο ΚΥΝΗΓΙ ΚΡΥΜΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ

ΧΡΥΣΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ

Fresh Snack

ΑΡΓΥΡΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ

ΔΑΝΔΑΛΗΣ ΚΤΕΟ ΚΡΗΤΗΣ

ΑΣΤΕΓΟΙ ΛΥΤΑΙ - 12ο ΚΥΝΗΓΙ ΚΡΥΜΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ

Επιχείρηση... Φ ΦΟΡ ΦΙΟΓΚΟΣ!!!

Φφφουύ φφφφοουυύ...
Τεέσσσσερα Τεέσσσσερα...
Ναι! Ναι... ακούγομαι;

Καλησπέρα σε όλους τους Φιόγκους του νησιού.

Εγώ ο Gianluigi-φιόγκος, γνωστός σε όλους σας Τζιτζι-φιόγκος, παίρνω το λόγο ως πρόεδρος του συμβουλίου τούτου γιατί η κατάσταση που επικρατεί στο νησί δεν αντέχεται άλλο.

Χθες το βράδυ έκανα μια βόλτα στο κέντρο του νησιού και συνάντησα ένα τοπίο έρημο λες και ήταν Μεγάλη Παρασκευή. Δεν κυκλοφορούσε κανένας στους δρόμους, τα πεζοδρόμια ήταν άδεια και επικρατούσε πλήρης ησυχία. Μήδε τση μύγιας το φτερό δεν ακουγόταν.

Η κατάσταση στο νησί τα τελευταία χρόνια έχει ξεφύγει πέρα από κάθε φαντασία. Οι δουλειές, οι υποχρεώσεις, οι έννοιες και η καθημερινότητα δεν αφήνουν τους κατοίκους να "ζήσουν". Αυτό έχει ως αποτέλεσμα όλοι τους να εμφανίζουν συμπτώματα υπέρμετρης σοβαρότητας, υπευθυνότητας, ρεαλισμού, συνέπειας κι άλλες τέτοιες ανοησίες.

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΓΛΕΝΤΑΚΗ

Ποιός να το φανταζόταν; Ακόμα και η οικογένεια Γλεντάκη, η παλαιότερη οικογένεια του νησιού, που δεν άφηνε πανηγύρι για πανηγύρι να μην πάει, σαν τη Βασίλω ένα πράμα, ακόμα και αυτή η οικογένεια δεν έχει όρεξη πια και περνά το χρόνο της μπροστά σε οθόνες δίχως ίχνος διασκέδασης.
Ποιός θα ξεχάσει τα τρικούβερτα γλέντια που διοργάνωναν στο παλιό αρχοντικό τους;
Ποιός θα ξεχάσει εκείνη τη βραδιά όπου όλο το νησί χόρευε στο ρυθμό του Χάλυ Γκάλυ;

Αγαπημένα μου φιογκάκια, εμείς οι λιγοστοί και ανεπηρέαστοι κάτοικοι του νησιού βρισκόμαστε εδώ, στο απέναντι νησάκι, για να βρούμε τώρα μια λύση σε αυτό το πρόβλημα. Όχι τώρα. ΤΩΡΑ!!! Ακούω προτάσεις:

Αγαπημένα μου φιογκάκια

Χαζο-φιόγκος: Να διοργανώσουμε γαργαλοκυνηγητό... όποιος γαργαλίσει τους περισσότερους κερδίζει ένα γλυφιτζούρι κοκοράκι.
Αναρχο-φιόγκος: Να κάψουμε τους μετασχηματιστές, να κατεβάσουμε όλες τις κεραίες και να κάνουμε τις τηλεοράσεις ενυδρεία!
Αγαπο-φιόγκος: Κάντε έρωτα, όχι πόλεμο!!!
Χιπι-φιόγκος: Μόνιμη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στο νησί. Κιθάρες, τραγούδια, φωτιές στις παραλίες, λουλούδια παντού. Επιστροφή στη φύση!
Παπα-φιόγκος: Να στραφούμε στο Θεό, με τη νηστεία και την προσευχή όλα γίνονται...
Χακερ-φιόγκος: Να σπάσουμε τους κωδικούς και να μπλοκάρουμε το διαδίκτυο για να σταματήσει η αποξένωση και να αρχίσουν πάλι τις κοινωνικές επαφές.
Μοντελο-φιόγκος: Κάντε ότι θέλετε απλά να μου το πείτε έγκαιρα να δω τι θα βάλω... Τα γαλάζια σακάκια, νομίζω δε με φωτίζουν αρκετά και ίσως να πρέπει να επιλέξω κόκκινο! Θα το σκεφτώ! Ούτος ή άλλως κουκλάκι ζωγραφιστό είμαι, φτού μου!!!
Προβατο-φιόγκος: Συμφωνώ με όλους τους προλαλήσαντες!
Φιογκάκι: Για μια στιγμή, νομίζω ότι βρήκα τη λύση....

Την επόμενη μέρα, χιλιάδες μπουκάλια ξεβράστηκαν στις όχθες του απέναντι νησιού...

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΓΛΕΝΤΑΚΗ

Ο Μίνως, το 5 ετών σκυλί – λαγωνικό της οικογένειας Γλεντάκη, είχε βγει την καθιερωμένη του βόλτα στην παραλία εκείνο το πρωί. Είχε την ελπίδα πως θα συναντήσει τη Σούζι, το γκριφόν του γείτονα, με το οποίο σαλιάριζε καιρό τώρα. Μα η Σούζι δε φαινόταν πουθενά και το μόνο αξιοσημείωτο εκεί ήταν τα αμέτρητα μπουκάλια που είχε ξεβράσει η θάλασσα. Δε βαριέσαι! Αν τους πήγαινε ένα από αυτά, μπορεί να κέρδιζε κανένα κοκαλάκι...

Οικία Γλεντάκη, λίγο αργότερα…

Όλη η οικογένεια Γλεντάκη είχε μαζευτεί γύρω από τον παππού, που με ασυνήθιστη σταθερότητα, παρά τα 70 του χρόνια, έβγαλε το πώμα του μπουκαλιού και ξετύλιξε το χαρτί που υπήρχε μέσα. Τότε βρέθηκε αντιμέτωπος με το πιο μυστηριώδες μήνυμα που είχε διαβάσει ποτέ στη ζωή του...

Συνεχίζεται...

Δείτε το φυλλάδιο σε ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΓΕΘΟΣ

1η ΣΕΛΙΔΑ 1η ΣΕΛΙΔΑ