5ο Παιδικό Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού - ΑΣΤΕΓΟΙ ΛΥΤΑΙ

5ο Παιδικό Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού - ΑΣΤΕΓΟΙ ΛΥΤΑΙ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 5ου ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΚΡΥΜΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ

Διαβάστε το φυλλάδιο μας! Διαβάστε το φυλλάδιο μας!

Ο ΦΡΑΓΚΟΛΙΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΝ

Ο Φραγκολίνος είναι ένα μικρό, χαριτωμένο πτηνό. Ζει εδώ και πολλά χρόνια στο αγαπημένο του δεντρόσπιτο, στις όχθες μιας λίμνης,  κάπου στη Κρήτη. Ο ήρωάς μας αγαπά πολύ τον τόπο και το σπίτι του, όμως έχει μια κρυφή επιθυμία, να ταξιδέψει παντού και να γνωρίσει τον κόσμο.

Κάθε βράδυ βλέπει στον ύπνο του κι ένα διαφορετικό τόπο, όμως  όταν ξυπνάει από τις ζεστές ηλιαχτίδες, βρίσκεται πάντα στο ίδιο κλαδί. Η αλήθεια είναι πως διστάζει να φύγει από ‘κει.  Είναι από τους τελευταίους του είδους του και πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός. Έχουν απομείνει λίγοι στο κόσμο από την οικογένειά του και εκεί έξω υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι.

Η μόνη παρέα του Φραγκολίνου είναι η καλή του φίλη η Αλκυόνη. Εκείνη τον επισκέπτεται συχνά, όταν κάνει διάλειμμα από τις μετακινήσεις της, που τόσο πολύ αγαπά. Βλέπετε, τα ταξίδια είναι όλη της η ζωή, δε μπορεί να μείνει σε ένα μέρος για πολύ καιρό.

Σε μια από εκείνες τις στάσεις που κάνει η Αλκυόνη ανάμεσα στα ταξίδια της, οι δύο φίλοι τεμπελιάζουν, συζητώντας πάνω σε ένα κλαδί. Ας πλησιάσουμε πιο κοντά, όμως, να ακούσουμε τι λένε...

- «Πόσο πολύ σε ζηλεύω φίλη μου,που μπορείς να πετάς ελεύθερα και να βλέπεις όλο τον κόσμο!», είπε με παράπονο ο Φραγκολίνος.
- «Ω! Μα κι εσύ μπορείς να το κάνεις αυτό, αρκεί μόνο να το θέλεις!» του απάντησε με επισημότητα η Αλκυόνη.
- «Μα πώς;» αναρωτήθηκε ευθύς ο Φραγκολίνος. «Δεν έχουν απομείνει πολλοί σαν κι εμένα... και η αλήθεια είναι πως φοβάμαι...».
- «Άκουσε με καλέ μου Φραγκολίνε...»,τον καλόπιασε η Αλκυόνη, «Δε θέλεις να πετάξεις πάνω από όλους τους ωκεανούς; Να σταματήσεις σε κάθε μια ήπειρο για να χορτάσεις τις ομορφιές της; Να θαυμάσεις τη διαφορετικότητα της βλάστησης και των ζώων; Να μαγευτείς από τις τόσο διαφορετικές γεύσεις, μυρωδιές και συνήθειες που θα συναντήσεις; Να απολαύσεις τις μουσικές, τους χορούς και τα παιχνίδια των άλλων τόπων; Ο κόσμος μας είναι μοναδικός και κάθε του γωνιά σε περιμένει να την ανακαλύψεις. Τόλμησε το και θα τα καταφέρεις!»

Εκείνο το βράδυ, και αφού η Αλκυόνη είχε αναχωρήσει για ένα ακόμη μακρινό ταξίδι, ο Φραγκολίνος δε μπορούσε να κοιμηθεί. Σκεφτόταν τα λόγια της συνεχώς. Μέχρι οι πρώτες ακτίδες του ήλιου να λούσουν το σπιτάκι του, ο ήρωας μας είχε πάρει τη μεγάλη απόφαση.

Το επόμενο πρωί, ο Φραγκολίνος, με το ταξιδιωτικό του σακίδιο στη πλάτη, το καπέλο του, τα γυαλιά του και το εισιτήριο στο χέρι, έφτασε στο αεροδρόμιο. Έβγαλε το διαβατήριο από το σάκο του. Χωρίς αυτό δε μπορούσε να ξεκινήσει… αν χρειαζόταν βοήθεια, ήξερε πως η Αλκυόνη θα ήταν εκεί. Εκείνη γνωρίζει από ταξίδια.

Ο Φραγκολίνος κοίταξε το μεγάλο αεροπλάνο που θα τον έπαιρνε μακριά από το τόπο του. Θυμόταν πως όσο περισσότερα αναμνηστικά έβαζε στο σάκο του από κάθε προορισμό, τόσο πιο κοντά θα ήταν στο στόχο του. Ήταν πια έτοιμος για το μεγάλο ταξίδι.

Εσείς, είστε έτοιμοι;;; Πετάμε τώραααααααααααα!!!

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ

 1. Δημιουργούμε ομάδες (6-8 ατόμων), ηλικίας 9-12 ετών, (τάξεις E', ΣT' Δημοτικού, A' Γυμνασίου).
 2. Δίνουμε όνομα στην ομάδα μας και ορίζουμε αρχηγό.
 3. Τρέχουμε να δηλώσουμε συμμετοχή (απαραίτητα με συνοδεία κηδεμόνα), στο περίπτερο της διοργανώτριας ομάδας, στην πλατεία Λιονταριών. Οι "Άστεγοι Λύται" μας περιμένουν.
 4. Την ημέρα του παιχνιδιού κρατάμε μαζί μας οπωσδήποτε το διαβατήριο, το εισιτήριο και το χάρτη που θα πάρουμε από το περίπτερο.
 5. Απαραίτητα εργαλεία για κάθε κυνηγό: μολύβι, γόμα.
 6. Ντυνόμαστε κατάλληλα και προετοιμαζόμαστε για δράση και μυστήριο.
 7. Αποφεύγουμε να μπαίνουμε στις απαγορευμένες περιοχές του χάρτη.
 8. Προσέχουμε και σεβόμαστε το χώρο που μας φιλοξενεί.
 9. Μελετάμε το χάρτη του πάρκου που θα παραλάβουμε για να γνωρίζουμε τα όρια του παιχνιδιού.
 10. Απαγορεύεται οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή (κινητό τηλέφωνο, i-pad, i-pod...), εκείνη την ημέρα.
 11. Αν κάτι μας συμβεί ή νιώσουμε αδιαθεσία για οποιοδήποτε λόγο, αναζητάμε κάποιον από τη διοργανώτρια ομάδα.
 12. Και τέλος, θυμόμαστε πως : Όποιος βιάζεται σκοντάφτει.

Καλή μας διασκέδαση!!!

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΧΡΥΣΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ

Fresh Snack

ΑΡΓΥΡΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ

ΔΑΝΔΑΛΗΣ ΚΤΕΟ ΚΡΗΤΗΣ

ΧΑΛΚΙΝΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ

HIP-HOP ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ PAINTBALL ΤΟ ΜΗΛΟΝ ΤΗΣ ΕΡΙΔΟΣ STOA ΟΠΤΙΚΑ ΑΝΤΩΝΑΚΑΚΗ MARKAL SKY EXPRESS ΔΡΑΙΝΑΚΗΣ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΦΕΓΓΑΡΟΠΕΤΡΑ ΚΡΑΣΟΔΙΚΕΙΟ STAR LIGHT ΕΝΑΣΤΡΟΝ ΚΑΦΕ MORAITIS - ΠΟΔΗΛΑΤΑ

ΑΡΩΓΟΙ

SCRORPION SECURITY THE DRINGKERS PRODUCTION LTD ΦΗΜΗ WISE GROUND BRANDING

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

KISS 96,1 FM ALPHA NEWS 106,2 FM MUSIC CLUB 105,8 FM

ΑΝΑΠΤΥΞΗ MOBILE ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

netmechanics

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 5ου Παιδικού ΚΚΘ

ΚΩΣΤΑΣ ΗΛΙΑΚΗΣ - EBITA ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ - ΜΑΡΙΑ ΚΟΣΜΑΔΑΚΗ
και οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί του KISS FM 96,1

ΧΡΗΣΙΜΟ ΥΛΙΚΟ

ΑΦΙΣΑ

ΑΦΙΣΑ

ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΟ

ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΟ

ΦΥΛΛΑΔΙΟ

Κατεβάστε το φυλλάδιο μας!

ΧΑΡΤΗΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΧΑΡΤΗΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ

ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ